Karitsanlihaa ja kynsikkäitä

Bovikissa kasvatetaan suomenlammasta: elinvoimaista, pohjoiseen ilmastoon hyvin sopeutunutta kantarotua, jonka iäksi on arvioitu tuhatkunta vuotta. Tällä hetkellä uuhia on 250, pässejä kymmenkunta ja karitsoita enimmillään viitisensataa. 

Suomenlampaan liha on vähärasvaista ja erittäin maukasta. Luonnostaankin hyvän maun viimeistelee puhdas, monipuolinen ravinto.

Lampaat viettävät kesän ja alkusyksyn luonnonlaitumilla puiden ja pensaiden versoja ja lehtiä sekä heiniä, luonnonyrttejä ja -kukkia syöden. Lampolassa vietettävän talvikauden ruokia ovat luomusäilörehu, luomukaura ja -herne sekä Makrobioksen luomusoijatuotannon sivutuotteena syntyvä soijamassa. Ruokavalio näyttää toimivan; siitä kertoo Bovikin luomulampaan lihan valinta Suomen parhaaksi raaka-aineeksi vuonna 2004.

Liha myydään puoli- tai kokoruhottain, asiakkaan toiveiden mukaan leikattuna. Tarjolla on myös jalosteita savuviulusta ja -paistista oliivimakkaraan ja bratwurstista merquéziin.

Suomenlampaan pehmeästä, kiiltävästä, likaa ja kosteutta hylkivästä villasta valmistetaan lapasia, sukkia, paitoja, kynsikkäitä ja pipoja. Myös vuodat myydään – taljoina, liiveinä tai vaikka lämpöisinä tossuina.